May 9, 2018

Κι ὅμως – E. Mύρων

By In ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ

 

* Ο Ε.Μύρων γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και κατάγεται από τη Λευκάδα. Διατηρεί το ιστολόγιο ποίησης Ἀλέκτωρ. Εκτενές αφιέρωμα για τον ποιητή, μπορείτε να διαβάσετε στο ιστολόγιο λογοτεχνίας και ποίησης Μάνος Τασάκος.

 

3 Comments
 1. Avatar
  Alexandra Dimou May 10, 2018

  Γι αυτο το φως που τρύπα τη μυρωδιά της θλίψης γι αυτη τη σχισμή στις σκοτεινές γωνιές ,σε μια ανθρωπινη ποιηση ,η αγωνια του ποιητη για τον ανθρωπο,ο ποιητης που θελει και τα νοσοκομεία να γελούν Κομψη γραφη,συγκρατημένος λυρισμος,πυκνά νοήματα σε λογο χωρισ¨ φτιασίδια Αγαπω την ποιηση του Ε Μυρων με εντυπωσιάζει η σοφια των νοημάτων της ι

  Reply
  • Avatar

   ​Φαίνεται πως το φως εν τέλει, έχει την μαγεία να μπορεί να εισχωρεί οπουδήποτε. Ακόμη και στα πιο σκοτεινά. Ο Πωλ Ελυάρ είχε πει κάποτε πως δεν υπάρχει απόλυτο σκοτάδι. Η σχισμή κρύβει και φανερώνει πολλά, όπως λέει εδώ ο ποιητής. Αρκεί να υπάρχουν τα μάτια να τη διακρίνουν. Πράγματι κυρία Δήμου, ποίηση ψηλή, βιωματική, αφυπνιστική.

   Reply
 2. Avatar
  Ε. Παπαϊωάννου April 17, 2019

  Πράγματι χωρίς φτιασίδια λόγος.
  Και ναι, υπάρχουν κι εκεί μέσα χαμόγελα. Που γεννιούνται εκεί που δεν το περιμένεις και μετά ακόμη κι όταν βγουν έξω στον κόσμο, κυκλοφορούν πιο αληθινά, πιο καθαρά.

  Reply

Leave a Comment